Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Urheilu: Suo­ma­lai­seen ju­do­val­men­nuk­seen le­veäm­mät hartiat – ro­va­nie­me­läi­nen Tuomo Seik­ku­la on yksi liiton nuorten val­men­ta­jis­ta

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Anu Avas­ka­ri sanoo yhä vas­tus­ta­van­sa saa­me­lais­kä­rä­jä­la­kie­si­tys­tä, vaikka äänesti sen puo­les­ta – "Tämä oli minun yri­tyk­se­ni vai­kut­taa lain si­säl­töön"

Kokenut poliitikko sanoo varautuvansa siihen, että eduskunta hyväksyy lain.

Anu Avaskari sanoo edelleen vastustavansa saamelaiskäräjälakiesitystä. Mieli ei siis ole muuttunut, vaikka hän äänestikin saamelaiskäräjien kokouksessa lakimuutoksen puolesta.

Avaskarin mukaan kyse on varautumisesta siihen, että lakimuutos menee eduskunnassa läpi kaikesta vastustuksesta huolimatta. Siksi hän esitti saamelaiskäräjien kokouksessa lakiesitykseen yhtä yksittäistä muutosta, joka sitten hyväksyttiinkin.

– Ajattelen niin, että jos laki menisi eduskunnassa läpi, siinä olisi sitten tämä minulle tärkeä muutos, Avaskari perustelee.

Lue myös: Saa­me­lais­kä­rä­jien

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.