Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Tilaajille

Alue­hal­lin­to­vi­ras­to puuttui Kemin lää­kä­ri­pu­laan – kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le huo­mau­tus ja uusi sel­vi­tys­pyyn­tö

Avi ei hyväksynyt kaupungin selitystä, jonka mukaan sillä ei ole keinoja valvoa Mehiläisen tuottamaan perusterveydenhuoltoon pääsyä.

Kemi

Lapin aluehallintovirasto on antanut Kemin kaupunginhallitukselle huomautuksen perusterveydenhuollon järjestämisvastuun laiminlyönnistä, koska hoitoon pääsyssä on ollut ongelmia.

Avi vaatii lisäksi kaupunginhallitukselta uuden selvityksen siitä, miten hoitoonpääsy turvataan, koska kaupunki ei ole avin mukaan ryhtynyt riittäviin toimiin tilanteen korjaamiseksi, eikä avi ole saanut luotettavaa tietoa siitä, miten perusterveydenhuollon hoitoon pääsy toteutuu.

Lapin Kansa uutisoi Kemin perusterveydenhuollon tilanteesta viime helmikuussa. Kaupungin tuolloisen vastaavan lääkärin Kari S. Lankisen mukaan Kemissä ajauduttiin vakavaan lääkäripulaan sen jälkeen, kun terveydenhuolto ulkoistettiin Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:lle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.