Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Yrit­tä­jät ha­lua­vat vauh­dit­taa mat­kai­lun maan­käy­tön sel­vit­tä­mis­tä Uts­joel­la – eri­lai­sil­le ak­ti­vi­tee­teil­le ei tahdo löytyä sijaa erä­mai­ses­ta po­ro­ta­lous­kun­nas­ta

Tenonlaakson yrittäjäyhdistys kirjelmöi kunnalle, ohjelmapalvelun yrityksille kaivataan paikkoja toiminnalle. Jos asia ei ratkea, työt ja verotulot menevät norjalaisille.

Matkailun jälleenrakentamisessa Tenon kalastussopimuksen uudistamisen jäljiltä Utsjoella pitäisi elää saavutusten aikaa, mutta alueen yrittäjäyhdistyksen mukaan kunnan matkailun maankäyttösuunnitelman tulokset ovat jäämässä laihoiksi. Tenonlaakson yrittäjät vetoaa kunnanhallitukseen, että matkailun ja sen oheistoimintojen edellytykset turvataan kaikille.

– Yrittäjien huolena on, että matkailu pirstaloituu hallitsemattomasti koko kunnan alueelle aiheuttaen häiriötä, puheenjohtaja Vuokko Mikkolan esittelemässä yrittäjäyhdistyksen kirjelmässä todetaan.

Paikallisetkin tarvitsevat sijansa

Tekeillä on juuri nyt jo loppusuoralle ehtinyt Utsjoen matkailun maankäyttösuunnitelma -hanke, jossa matkailulle ja sitä palveleville toiminnoille tulisi osoittaa sijat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.