lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Tilaajille

Ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­riöön on eh­do­tet­tu uutta kan­sal­lis­puis­toa ni­mel­tään Lou­nais-La­pin Erämaa – "Pai­kal­lis­ten nä­kö­kul­mas­ta aluees­sa on se etu, että alue on valtion omis­ta­maa maata"

Ylitorniolla sijaitseva Palokas on osa ehdotettua kansallispuistoa. Arkistokuva.
Ylitorniolla sijaitseva Palokas on osa ehdotettua kansallispuistoa. Arkistokuva.
Kuva: Anssi Jokiranta

Ympäristöministeriöön on lähetetty kaksi esitystä uudesta kansallispuistosta Lappiin. "Lounais-Lapin Erämaa" niminen kansallispuisto ylettyisi Rovaniemen, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntiin. Ehdotettu alue on noin 300 neliökilometrin kokoinen.

Lue uutinen aiheesta: Lappiin ha­lu­taan pe­rus­taa uusi kan­sal­lis­puis­to – kai­vos­yh­tiö Mawson on etsinyt malmia alueel­la vuosia

Toisen esityksen tekivät Ylitornion-Pellon Luonto ry, Palojärven paliskunta Rovaniemeltä, Kemin seudun luonnonsuojeluyhdistys ry, Suomen luonnonsuojeluliitto Rovaniemi ry ja Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry. Toisen teki Lapland Welcome oy:n toimitusjohtaja Veli Moilanen, jonka tukena on 26 paikallista matkailuyritystä. Hakemukset sisältävät samat asiat.