tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Yli­tor­nion ja Ro­va­nie­men rajalle syntyy kaivos, jos kunnat niin ha­lua­vat

Pääkirjoitus // 2.9.2021

Viimeistään nyt se on varmaa. Ylitornion ja Rovaniemen rajamaille sijoittuva Rajapalojen malmio on niin rikas, että kaivoksen perustaminen alueelle olisi suurella todennäköisyydellä erittäin kannattava hanke.

Malminetsintäyhtiö Mawsonin kertomat uusimmat kairaustiedot vahvistavat, että kyseessä on maailmanluokan kulta- ja kobolttiesiintymä. Toimitusjohtaja Noora Aholan mukaan Rajapalojen kultavarannot sijoittuvat Euroopan kymmenen suurimman tunnetun malmion joukkoon ja kobolttivarannot niinikään maanosan kärkisijoille (LK 1.9.).

Yhtiö on korottanut tuoreimpien tietojen perusteella arviotaan kultavarannoista lähes 50 prosentilla ja kullan keskipitoisuudesta lähes 20 prosentilla, eikä malmion reunoja ja pohjaa ole vielä edes löydetty.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.