Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Yli­tor­nio suun­nit­te­lee kou­lu­jen yh­dis­tä­mis­tä – ­ta­voit­tee­na on yksi koulu jo­ki­var­res­sa ja yksi jär­vi­ky­lis­sä

Yhteensaattamisprojekti etenee vaiheittain vuoteen 2024 mennessä.

Ylitornion sivistyslautakunta päätti esittää kunnanvaltuustolle yhden peruskoulun malliin siirtymistä 1.8.2023 lukien ja tehdä esityksen yhden peruskoulun toimintayksiköiden määrästä ja sijainnista kuluvan vuoden lokakuun kokouksessaan.

Yhden peruskoulun malliin siirtymistä varten käynnistetään päätöksen mukaisesti yhteensaattamisprojekti, jonka toteuttamiseen valtuutetaan sivistysjohtaja.

Nelivaiheisen projekti toteutetaan vuosina 2022–2024. Sivistyslautakunta valitsee siihen ohjausryhmän. Toteutukseen liittyy ennakkovaikutusten arviointia, henkilökunnan ja kuntalaisten kuulemistilaisuuksia.

Ylitornion sivistysjohtaja Hanna Lintupuro sanoo, että Ylitornion kunnan kehittämissuunnitelmassa tavoitteena on yksi koulu jokivarressa ja yksi koulu järvikylissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.