Pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alue joutuu ha­ke­maan lai­nan­ot­to­val­tuuk­sia val­tiol­ta – se on pe­rus­tel­tu vaa­ti­mus

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Yli­ky­län uuden mo­ni­toi­mi­ta­lon va­lo­tai­de­teos jul­kis­te­taan per­jan­tai-il­ta­na

Valotaideteos tulee Ylikylän monitoimitalon pihalle.
Valotaideteos tulee Ylikylän monitoimitalon pihalle.
Kuva: Iiro Kerkelä

Ylikylän uusi monitoimitalo saa osaksi julkisivuaan valotaiteilija Jukka Huitilan valotaideteoksen. Teos julkistetaan perjantaina tilaisuudessa, joka on avoin yleisölle.

Ylikylän monitoimitalon valotaideteos on Rovaniemen kaupungin ensimmäinen prosenttiperiaatteen mukainen julkisen taiteen hankinta. Prosenttiperiaatteella tarkoitetaan sitä, että vähintään yksi prosentti rakennushankkeen määrärahasta käytetään taiteeseen. Rovaniemen kaupunki teki periaatepäätöksen taiteen prosenttiperiaatteen käytöstä osana rakennusinvestointeja jo vuonna 2006.

Jukka Huitila on työskennellyt valosuunnittelijana erilaisissa näyttämöteoksissa yli kahden vuosikymmenen ajan. Lisäksi hän on tehnyt valosuunnittelua festivaaleille sekä valo- ja videotaideteoksia. Huitila on asunut Rovaniemellä syksystä 2018 lähtien.

Julkistamistilaisuudessa kuullaan kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion ja Jukka Huitilan tervehdykset. Illan muusta ohjelmasta vastaavat Tanssiteatteri Rimpparemmin Uutisliike ja Rovaniemen kaupungin virallinen rytmiorkesteri Kunnan Pojat. Luvassa on myös valovoimaista lähitaikuutta Timo Kulmakon tapaan.

Valotaideteoksen julkistamistilaisuus pe 10.9. klo 20 Ylikylän monitoimitalon sisäpihalla, Ylikyläntie 23. Vapaa pääsy.