Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Wil­ja­min lava täyttyy tans­si­tai­tees­ta – kat­so­jat viedään luu­ta­len­nol­le ja kohti Or­lan­doa

Laura Kallas-Herd vie yleisön luutalennolle lorun ja liikkeen siivittämänä.
Laura Kallas-Herd vie yleisön luutalennolle lorun ja liikkeen siivittämänä.
Kuva: Antti Kurola

Syksyn Tanssin näyttämön vierailuista ensimmäinen pidetään kulttuuritalo Wiljamilla lauantaina 8. päivä lokakuuta. Pitkän linjan tanssitaiteilija Ari Numminen esittää teokset Vallankumousetydit ja Kohti Orlandoa yhdessä muusikoiden Tuomas Luukkosen ja Hannu Kellan kanssa.

Vallankumousetydit on osa Nummisen tanssitrilogiaa, joka on kokoomateos teemoista ja aiheista tanssija-koreografin uran varrelta.

Virginia Woolfin romaani Orlando kertoo henkilöstä, joka elää 400 vuotta vanhenematta, välillä sukupuoleltaan miehenä ja välillä naisena. Tanssija Nummisen ja muusikko Luukkosen teos Kohti Orlandoa on inspiroitunut tarinasta, mutta ei noudata sitä.

Tanssiteatteri Rimpparemmille vierailevien esitysten tuottaminen Tanssin näyttämölle on työtä tanssitaiteen saavutettavuuden ja tasa-arvon puolesta. Myös pohjoisessa voi nauttia ammattitanssitaiteesta.

Koko perheen tanssiteos Akka ja luuta on nimensä mukaisesti tarina akasta ja luudasta. Esitys nähdään Kulttuuritalo Wiljamin lavalla lauantaina 8. päivä lokakuuta.

Rimpparemmin teoksen lähtökohtana on koreografi Joona Halosen runo, jonka hän kuvittaa mielikuvitusta kutkuttavalla nykytanssilla. Halonen nostaa katsojat luudan selkään ja ottaa mukaansa matkalle, johon mahtuu taikuutta, luonnonvoimia ja pientä hauskuutta.