Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Vuosia luvatta ki­ro­prak­tik­ko­na toi­mi­nut oi­keu­des­sa: ”Tie­dos­tan, että olen tehnyt sel­keäs­ti väärin”

Oikeus katsoi kiropraktikon menetelleen tahallaan yksiselitteisten, selvien ja selkeiden säännösten vastaisesti.

Oulu

Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin tiistaina syytettä luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

Syyttäjä vaati rangaistusta miehelle, joka tarjosi kiropraktikkopalveluja sekä Oulussa että Turussa lähes seitsemän vuoden ajan joulukuusta 2012 vuoden 2019 lokakuuhun saakka. Hänellä ei ollut lain edellyttämää lupaa antaa terveydenhuollon palveluja.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira sekä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto saivat tietää miehen toiminnasta. Hänelle lähetettiin useita selvityspyyntöjä, mutta hän ei vastannut niihin. Tämän jälkeen asia vietiin poliisitutkintaan.

Valviran antamien lausuntojen mukaan miehen olisi pitänyt hakea kiropraktikkotoiminnalleen lupa ennen kuin hän aloitti sen.

– Tietämättömyys lain sisällöstä ei ole peruste toimia vastoin lakia, yhdessä Valviran lausunnossa todettiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.