Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Tilaajille

Vi­ran­omai­set tekivät kahtena päivänä tar­kas­tus­käyn­nin ro­va­nie­me­läi­sel­le rat­su­tal­lil­le – tallin he­vos­ten­pi­toa ar­vos­tel­laan voi­mak­kaas­ti so­siaa­li­ses­sa me­dias­sa

Valvontaeläinlääkäri ei voi kommentoida yksittäistapausta. Tallin omistaja kiistää väitteet huonosta hevostenpidosta.

Rovakaaren valvontaeläinlääkärit ovat tehneet maanantaina ja tiistaina tarkastuskäynnin rovaniemeläiselle ratsastustallille. Käyntien syynä olivat hevostenpitoon liittyvät eläinsuojeluilmoitukset.

Valvontaeläinlääkäri Pälvi Palojärvi vahvistaa, että rovaniemeläinen ratsastustalli on ollut tarkastuksen kohteena. Hän ei kuitenkaan voi kommentoida yksittäistä tapausta eikä avata sitä sen enempää.

– Sen voin sanoa, että tällaiset asiat saattavat julkisuudessa paisua aikamoisiin mittasuhteisiin juuri sen vuoksi, että emme voi viranomaisena kertoa asioita, jotka muuttaisivat näkökulmaa ehkä ratkaisevastikin.

Tarkastuskäynnin kohteena olleen tallin hevostenpidosta on keskusteltu viime päivinä sosiaalisessa mediassa. Julkisella Facebook-tilillä julkaistun päivityksen mukaan tallin hevoset ovat nälkiintyneitä ja kipeitä. Samalla tilillä julkaistiin myös kuva laihasta hevosesta.

Myös Hevosurheilu-lehti julkaisi tiistaina jutun "pohjoissuomalaisesta ratsutallista".

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi