kolumni: Kahden ikä­krii­sin ris­ti­pai­nees­sa – poden var­muu­dek­si mo­lem­pia

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Viik­ko­raa­ti-pod­cas­tin ai­hei­na: Salla 2032, Skab­ma­go­vat, tren­di­nä Lappiin muutto, lait­to­mat kaa­to­pai­kat ja sy­vä­luo­taus suureen Rol­lo-kir­jaan, haas­tat­te­lus­sa Tommi Lii­mat­ta

-

Lapin Kansan Viikkoraati-podcast tekee paluun uuden juontajan kera!  Verkkotuottaja Eero Leppäsen seuraksi vakiojuontajaksi tulee Jaakko Laitinen.

Rovaniemeläinen Jaakko Laitinen on tuttu Jaakko Laitinen ja Väärä raha -yhtyeen keulahahmona ja viime syksynä julkaistun PopuLappi-podcastin toimittajana.

Viikkoraatia tehdään koko kevään ajan joka toinen viikko ja siinä raaditaan mielenkiintoisia  lappilaisia uutisia ja ilmiöitä ja haastatellaan ajankohtaisia lappilaisia.

Tällä kertaa raadin aiheita ovat,  Salla 2032-kesäkisakampanja, Skabmagovat-elokuvafestivaali, lappiinmuuttotrendi ja likainen lappilainen tapa: laittomat kaatopaikat.

Samalla puhutaan monesta muustakin asiasta.

Lisäksi Eero ja Jaakko ovat lukeneet Tommi Liimatan mainion 700-sivuisen Rollo-kirjan ja pohtivat sen Rovaniemi-kuvaa ja lukioikäisen Liimatan hämmästyttävää nousevaa taiteilijan uraa Absoluuttinen nollapiste -yhtyeessä Rovaniemellä 1993-1996.

Lähetyksen lopussa kuulemme Tommi Liimatan haastattelun, jossa Liimatta muun muassa kieltää kirjoittaneensa muistelmia Rovaniemi-ajastaan vaan kertoo muistavansa. Mitä se tarkoittaa?  Käy ilmi, että Tommi on myös ollut Lapin Kansassa työharjoittelussa.

Viikkoraadin tunnusmusiikin on tehnyt Harri Kuusijärvi.

Podcastissa käsitellään seuraavia aiheita:

Ke­sä­ki­sat Sallaan 2032 –i­tä­ra­jan kunta lan­see­ra­si kan­sain­vä­li­sen kam­pan­jan il­mas­ton­muu­tos­ta vas­taan, katso näyt­tä­vän kam­pan­jan video

Skáb­ma­go­vat on maail­man­laa­jui­nen elo­ku­va­fes­ti­vaa­li ver­kos­sa

Lappiin muut­ta­jis­ta on tehty kym­men­osai­nen do­ku­ment­ti­sar­ja, täl­lai­nen se on

Mat­kai­lu­yrit­tä­jä Juhani Eiramo ei va­lit­ta­nut kä­rä­jä­oi­keu­den tuo­mios­ta – tuomio tör­keäs­tä ym­pä­ris­tön tur­me­le­mi­ses­ta sai lain­voi­man

Lin­joil­la, Skeidan kel­la­ris­sa ja Lillin Pubissa – täl­lai­nen oli Tommi Lii­ma­tan Ro­va­nie­mi 1990–1996