Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Skáb­ma­go­vat on maail­man­laa­jui­nen elo­ku­va­fes­ti­vaa­li ver­kos­sa

Elokuvafestivaali Skábmagovat luo puitteet alkuperäiskansojen elokuvien maailmanlaajuiselle esittämiselle tammikuun lopussa.

Koko festivaali järjestetään tänä vuonna verkossa, ja laajemmalla näkyvyydellä kuin koskaan aikaisemmin. Tarjolla on ohjelmistoa, jota valtamedioissa harvemmin näkee.

Alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat järjestetään 23. kerran 29.–31. tammikuuta 2021.

Totuttuun tapaan elokuvia on luvassa eri puolilta maailmaa, Saamenmaasta Uuteen-Seelantiin ja Grönlannista Siperiaan. Ohjelmassa on useita viime aikoina maailmalla palkittuja elokuvia, kuten aimaraohjaaja Miguel Hilarin dokumentti Compañia Bolivian Andeilta, inuk-ohjaaja Marc Fussing Rossbachin tyylikäs animaatio Naja Grönlannista ja saamelaisen Marja Bål Nangon ohjaama, naisväkivaltaa ruotiva lyhytelokuva Njuokčamat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.