Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vielä pitäisi jaksaa vä­hin­tään muutama kuu­kau­si

Ilma lämpenee ja päivä pitenee, mutta pimeys ei väisty kolealta koronarintamalta. Hallitus ilmoitti torstaina, että Suomi siirtyy 8. maaliskuuta – Lapin koulujen hiihtolomaviikolla – sulkutilaan, jota jatkuu vähintään kolme viikkoa. Syy tähän on osin hallitsemattomasti eri puolilla maata leviävä muuntovirus.

Poikkeusoloihin siirtyminen tietää uusia rajoituksia entisten lisäksi. Moni niistä on tuttu viime kevään valmiuslakiajalta. Tosin nyt käyttöön ei oteta valmiuslakia, vaan homma hoituu muilla keinoin. Kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla siirrytään etäopetukseen toisella asteella ja yläkouluissa. Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastukset keskeytetään. Ravintolat suljetaan. Kokoontumisrajoituksia kiristetään.