Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ve­si­voi­mas­ta vihreä tul­va­pen­ger

Saarenkylän omakotiyhdistykselle kiitos mukavasta tilaisuudessa, jossa kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio kertoili ajankohtaisia asioita ja tietenkin keskusteltiin muun muassa tulvapenkereistä.

Olipa ratkaisu mikä tahansa, rakenteet muuttavat maisemaa pysyvästi ja maksavat miljoonia. Nykyään raha tuntuu olevan pienin ongelma, otetaan lisää velkaa.

Itsekseni mietiskelin, vaikka asia ei minulle kuulu, olisiko muita vaihtoehtoja, ja toisaalta, mitä riskejä penkereissä on varsinkin ilmastonmuutoksessa. Yleinen arvio on, että lumen määrä Lapissa tulee lisääntymään. Se taas tietää isompia tulvia. Ounasjoki muodostaa mahdollisesti tulevan riskitekijän täysin luonnon armoilla olevana jokena.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.