Va­paa­eh­toi­set par­tioi­vat tänäkin vuonna Ou­nas­kos­ken ran­noil­la – Kaikkia ke­ho­te­taan valp­pau­teen heik­ko­jen jäiden vuoksi

Kaupunkilaisia pyydetään opastamaan matkailijoita siinä, että Kemijoen jäälle ei keskustan kohdalla ole menemistä.
Kaupunkilaisia pyydetään opastamaan matkailijoita siinä, että Kemijoen jäälle ei keskustan kohdalla ole menemistä.
Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaseudun Vapepa eli Vapaaehtoinen pelastuspalvelu aloittaa jälleen partioinnin Kemijoen rannalla.

Vapepassa ollaan huolissaan keskustan turvallisuustilanteesta etenkin matkailijoiden osalta. Siksi yhdistys kutsuu kaikki kaupunkilaiset turvallisuuglögille ensi tiistaina.

Yhdistyksen mukaan Jätkänkynttilän sillan alustan ja Ounaskosken sula sekä Kemijoen heikko jää vetävät edelleen jatkuvasti Rovaniemellä vierailevia turisteja puoleensa.

– Aidat ja kyltit hidastavat, mutta eivät estä jäille menoa, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Pelastuspalvelun vapaaehtoiset ovat partioineet Kemijoen rannoilla aikaisempinakuin vuosina. Tänä vuonna tempaus aloitetaan yhteisen glögitarjoilun merkeissä.

– Haastamme mukaan partointiin myös kaikki Rovaniemen asukkaat!

Rovaniemellä on ohjeistettu, että jos näkee kulkijan heikoilla jäillä on syytä soittaa hätänumeroon ja yrittää kiinnittää kulkijan huomio huutamalla ja siten ohjaamalla hänet rantaan.

Kemijoen jää Rovaniemen keskustan kohdalla on joka talvi vaarallisen heikkoa. Asiasta on tehty matkailijoille englanninkielisiä tiedotteita eri kohteisiin. Silti useat matkailijat käyvät vuosittain muun muassa kuvaamassa itseään sulan reunalla.

Vapepan turvallisuusglögit ti 3.12. klo 18 Pohjanhovin rannassa.