Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Valtio on si­tou­tu­nut jat­ka­maan saa­me­lais­ten totuus- ja so­vin­to­ko­mis­sion työtä – "Toi­von, että ko­mis­sio pääsee jat­ka­maan tärkeää työtään mah­dol­li­sim­man pian al­ku­vai­keuk­sis­ta huo­li­mat­ta"

Valtio on edelleen hyvin sitoutunut saamelaisten totuus- ja sovintokomission työhön ja pitää aloitettua prosessia erittäin tärkeänä ja historiallisesti merkittävänä, tiedottaa valtioneuvoston kanslia.

Saamelaisten totuus- ja sovintokomissio on Suomessa ensimmäistä kertaa toteutettava totuus- ja sovintoprosessi. Valtioneuvoston mukaan on ymmärrettävää, että komission haasteellisen ja vaikean työn aloittaminen on ollut aikaa vievää.

– Toivon, että komissio pääsee jatkamaan tärkeää työtään mahdollisimman pian alkuvaikeuksista huolimatta. Valtion puolella komission työhön ollaan sitoutuneita ja prosessi nähdään ainutlaatuisen tärkeänä, valtiosihteeri Henrik Haapajärvi sanoo.

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission työn tulevaisuus on ollut julkisuudessa esillä, sillä komission jäsenille Miina Seurujärvelle ja Heikki J. Hyväriselle myönnettiin ero komissaarin tehtävästä 25. toukokuuta 2022 pidetyssä valtioneuvoston yleisistunnossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.