Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Va­lin­nan­va­raa on, mutta onko riit­tä­väs­ti? Kau­pun­gin johtoon pyr­ki­vien joukko ei täysin tyydytä Ro­va­nie­men päät­tä­jiä – ha­ki­jois­ta voi silti löytyä helmiä

Monta odotettua nimeä jäi puuttumaan Rovaniemen kaupunginjohtajan virkaa hakeneiden joukosta. Kuntapomoja listalla on useita mutta yritysmaailman osaajia vähemmän.

Neljä kaupungin- tai kunnanjohtajaa, kolme Rovaniemen johtavaa viranhaltijaa, muutama yrityspomo ja yksi diplomaatti. Yksi entinen satamapomo Kemistä ja kaksi päällikköä Porin kaupungista.

Muun muassa tällaiset henkilöt tavoittelevat Rovaniemen kaupunginjohtajan virkaa. Joukossa on rovaniemeläisille entuudestaan tuttuja nimiä mutta myös paljon vieraita.

Totuttuun tapaan hakijajoukossa on myös niitä, jotka näyttävät hakeneen vuosien varrella lukuisia muitakin julkisia johtajavirkoja.

Kaikkiaan hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 22. Lisäksi yksi henkilö antoi suostumuksensa virkaan. Naisia hakijoista on vain kuusi eli noin joka neljäs.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.