ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vaa­ti­mus suo­je­lu­aluei­den rajusta li­sää­mi­ses­tä ei ole rea­lis­mia, metsien kasvua pitäisi kiih­dyt­tää mu­seoin­nin sijasta

Pääkirjoitus // 3.12.2021

Jos Suomen Luontopaneeli saisi päättää, liki 1,5 miljoonaa hehtaaria vielä metsätalouskäytössä olevista metsistä siirtyisi tiukan suojelun piirin. Tämä tarkoittaisi sitä, että tiukasti suojeltujen metsien pinta-ala lähes viisinkertaistuisi nykyisestä. Kansallisia suojelupäätöksiä odotellessa valtion kaikki "luonnontilaiset" sekä yli 120-vuotiaat metsät asetettaisiin välittömästi hakkuukieltoon.

Vaatimuksen taustalla ovat EU:n biodiversiteettistrategian tavoitteet, jotka Suomi on hyväksynyt muiden EU-maiden tavoin. Strategian mukaan oikeudellisen suojelun piirissä tulee olla vähintään 30 prosenttia – josta 10 prosenttia tiukasti suojeltuna – EU:n maa- ja merialueista 2030 mennessä, jotta luonnon monimuotoisuus saadaan paitsi turvattua myös elpymään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.