tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Uu­ti­sa­na­lyy­si: Tornion ven­koi­lu suu­tut­ti ke­mi­läis­päät­tä­jät – Me­ri-Lap­pi olisi kui­ten­kin vah­vem­pi yh­te­näi­se­nä

Kemi pyysi naapurikunnilta reilua peliä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin loppulaskun hoitamiseen. Yhteishenkeä ei löytynyt, ja se voi pian näkyä Kemin palveluita käyttäville naapurikuntien asukkaille.

Pitäisikö kemiläisten ottaa piikkiinsä lähes miljoona euroa naapurikuntien asukkaiden sairaalamaksuja? Arkijärjellä ja yleisen moraalin valossa vastaus on selvä: ei tietenkään. Jokaisen kunnan tulisi huolehtia omista asukkaistaan.

Tornion kaupunginhallitus oli kuitenkin toista mieltä viikko sitten. Tornion päättäjät linjasivat kaupunginjohtaja Jukka Kujalan esityksestä, että Kemin pitää maksaa myös torniolaisten potilaiden hoidosta, koska Tornion mielestä Kemi hyötyy taloudellisesti naapurikuntiaan enemmän Länsi-Pohjan keskussairaalasta.

Moni kemiläispäättäjä on tuohtunut Tornion linjasta. Esimerkiksi kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Kalle Huusko (sd.) vaati puoluetoverinsa Jukka Kunnarin kanssa Facebookissa kovaan sävyyn, että naapurikuntien on alettava maksaa osuutensa kaikista palveluista, joita niiden asukkaat Kemissä käyttävät.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.