tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Uuden kauden alku soi Uk­rai­nal­le – Lapin ka­ma­ri­or­kes­te­rin Uk­rai­na-tee­mai­nen syys­kau­den avaus­kon­sert­ti tarjosi hen­kis­tä tukea sä­vel­tai­teen keinoin

Konsertti

Ukraina! Lapin kamariorkesterin Kamarisinfoniakonsertti I torstaina 24.8. Rovaniemen Korundissa. John Storgårds, johtaja ja musiikillinen ohjaus.

Varmana kesän hiipumisen merkkinä voi pitää, toki tervetullutta, Lapin kamariorkesterin (LKO) syyskauden alkua. Tällä kertaa konserttikausi alkoi Ukrainan itsenäisyyspäivänä, jonka kunniaksi ohjelmisto oli koottu ukrainalaisesta musiikista ja ukrainalaissyntyisten säveltäjien teoksista. Käsiohjelmassa kuvailtu ”henkinen tukitapahtuma” Ukrainalle ja sen kansalle näkyi lavalla myös tumman konserttipukeutumisen sinikeltaisina aksentteina.

Vaikka kyseessä oli kauden avauskonsertti, ei LKO:n soinnissa havainnut kesäterän häivää; minkä todistivat hyvävireiset kamarimusiikkikokoonpanot. Tunnelmat vaihtuivat tiheään, eikä teosten valojen, varjojen ja äänimaisemien äärellä voinut välttyä Ukrainan nykyhetkeen liittyviltä – liikuttavilta ja raastavilta – assosiaatioilta.

Huippuhetkiä koettiin jo alkupuoliskolla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita