Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Uk­rai­nan sota on nos­ta­nut maa­ta­lou­den har­joit­ta­mi­sen kus­tan­nuk­set kes­tä­mät­tö­mäl­le tasolle – rat­kai­sun avaimet ovat kaupan alalla

Pääkirjoitus // 25.4.2022

Moni viljelijä pohtii parhaillaan sitä, jättääkö osan pelloistaan kylvämättä. Syy moiseen maalaisjärjettömyyteen löytyy kylvökustannuksista, jotka ovat kasvaneet viljasta saatavia tuloja suuremmiksi.

Samaan aikaan Elintarviketeollisuusliitto patistelee kaikkia viljelijöitä kylvämään jokaisen peltonsa paitsi Suomen myös  muiden maiden ruokahuollon turvaamiseksi (LK 9.4.). Eurooppaan ja muuallekin maailmaan povataan ennen näkemättömän pahaa ruokaraaka-ainepulaa, mikä avaisi uusia mahdollisuuksia suomalaisen ruoan viennille. Pääsyy pulaan löytyy Ukrainan sodasta ja hyökkääjämaa Venäjälle asetuista talouspakotteista, joiden myötä kaksi merkittävää viljanviejämaata on poissa globaaleilta ruokamarkkinoilta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.