kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Tur­val­li­suus­tut­kin­ta kuo­le­maan joh­ta­nees­ta Ro­va­jär­ven rä­jäh­de­on­net­to­muu­des­ta val­mis­tui: va­ro­mää­räys­ten nou­dat­ta­mi­ses­sa puut­tei­ta, on­net­to­muus usean tekijän summa

Sotilaan kuolemaan johtaneessa räjähdeonnettomuudessa oli puutteita varomääräysten noudattamisessa, ilmenee Puolustusvoimien turvallisuustutkinnasta.

Onnettomuus tapahtui 27. huhtikuuta 2022, kun Jääkäriprikaatin harjoitusjoukko oli taisteluharjoituksessa Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueella.

Onnettomuushetkellä oli meneillään sytytysvälineiden käsittely- ja tulenkuvauskoulutus. Harjoituksen johtajana toiminut puolustusvoimien henkilökuntaan kuulunut kouluttaja oli lisäämässä tulenkuvauskenttään uutta tulenkuvauspanosta, kun tulenkuvauskentän panos räjähti kouluttajan välittömässä läheisyydessä aiheuttaen hänelle vakavat vammat.

Loukkaantunut kouluttaja sai välittömästi ensiapua paikalla olleilta. Hätäkeskuksen hälyttämä ensihoitoyksikkö saatiin paikalle myös nopeasti. FinnHEMS-lääkintähelikopteri täydensi aloitettua ensihoitoa ja kuljetti loukkaantuneen kouluttajan sairaalaan.

Sotilas menehtyi saamiinsa vammoihin seuraavana päivänä sairaalassa. 

Usean tekijän summa

Turvallisuustutkinnan mukaan onnettomuus oli useiden tekijöiden summa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.