Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Tilaajille

Tou­hu­lan tu­le­vai­suus huo­let­taa Ro­va­nie­mel­lä, Tor­nios­sa ja So­dan­ky­läs­sä – kunnat laa­ti­vat suun­ni­tel­mia sen va­ral­le, jos yk­si­tyi­nen päi­vä­hoi­to loppuu äkil­li­ses­ti

Monissa lapsiperheissä odotetaan kuumeisesti tietoa päiväkotiketju Touhulan yrityssaneerauksen tuloksista. Ketjulla on Rovaniemellä seitsemän päiväkotia, Sodankylässä yksi ja Torniossa yksi. Niissä käy hoidossa yhteensä yli 600 lasta.

Touhula ilmoitti torstaina jättäneensä yrityssaneeraushakemuksen. Syynä on yhtiön vaikea taloudellinen tilanne, joka johtuu koko ketjun tappiollisesta toiminnasta. Yrityssaneeraus on alussa, eikä lopputulosta vielä tiedetä.

Jos Touhula päätyy sulkemaan päiväkotejaan tai lopettaa toimintansa, seuraukset ovat tuntuvat etenkin Rovaniemellä, jossa ketjun varhaiskasvatuksessa on yhteensä 463 lasta.

Suunnitelma on tehty

Rovaniemen kaupunki on varhaiskasvatuksen palvelualuepäällikön Tarja Kuoksan mukaan huomioinut riskienhallintasuunnitelmassa sen mahdollisuuden, että jokin yksityinen päiväkoti lopettaisi toimintansa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.