Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Tor­nioon suun­ni­tel­laan bio­kaa­su­lai­tos­ta, joka aut­tai­si Lappia siir­ty­mään huokean kaa­su­au­toi­lun aikaan

Jos kaikki menee putkeen, merilappilaisten biojäte ja jätevesilietteet mädätetään parin vuoden päästä kaasuautojen polttoaineeksi. Samalla syntyisi lannoitteita maatiloille.

Tornio

Ensin hyvät uutiset: Lappi on lähempänä biokaasuaikaa kuin koskaan. Tornion Jätekeskus Jäkälään suunnitellaan biokaasulaitosta, jonka joka voisi tuottaa kaasuautojen polttoaineen kolmelle tai neljälle jakeluasemalle. Se olisi kylliksi tuomaan vähäpäästöisen biokaasun lappilaisautoilijoiden enemmistön ulottuville.

– Lappiin kannattaa rakentaa biokaasulaitos, se on fakta. Biokaasu on tällä hetkellä paljon edullisempaa kuin diesel, eikä sen hintaa ole sidottu maailman öljymarkkinoihin, sanoo Macon oy:n johtaja Mikko Ahokas.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.