Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Puhe pal­jas­taa, kenet jä­te­tään ul­ko­puo­lel­le – sa­teen­kaa­ri­sa­nas­ton opet­te­lu avaa oven ih­mi­syy­teen ja auttaa huo­mioi­maan muita

Ihminen oppii uusia sanoja ihan koko ajan. Omakotitaloon muuttava joutuu perehtymään jätevesijärjestelmiin, lämmityssysteemeihin ja ties mihin tonttiasioihin. Metsänomistajan pitää pohtia, mitä hakkuumenetelmät tarkoittavat. Opiskelijan täytyy miettiä, mitä koulun järjestelmissä käytetyt lyhenteet tarkoittavat.

Homotutka podcastissa (Yle Areena) juontaja Antti Kauppinen sanoo hienosti: ”Kieli on mitä suurimmissa määrin valtaa. Kieli todentaa todellisuutta uudelleen ja uudelleen samalla, kun sitä käytetään. Samalla kieli, kun sitä käytetään, suoraan paljastaa kenestä puhutaan ja se paljastaa varsinkin sen, kuka jätetään puheen ulkopuolelle”.

Kauppinen viittaa sateenkaarisanastoon. Usein saa kuulla, että sateenkaaritermit tuntuvat vaikeilta ja niiden ottaminen osaksi omaa puhetta vie aikaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.