Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Lu­mi­kuu­tio vää­räs­sä pai­kas­sa – au­to­mai­nos kohosi kes­kel­le Ro­va­nie­men kult­tuu­ri- ja hal­lin­to­kes­kus­ta

Siinä se nyt seisoo valmiina. Massiivinen lumikuutio. Ensimmäiset merkit rakentamisesta ilmestyivät kaupunginkirjaton edustalle  jo joulukuussa.

Alvar Aallon toimistoineen suunnittelema hallinto- ja kulttuurikeskus edustaa kaupallisen keskustan vastapainona nimensä mukaisesti Rovaniemen hallintoa ja kulttuuria.

Kaupungintalon ja kirjaston välillä sijaitsee Kansalaistori. Voikin sanoa, että ympäristö rakennuksineen, aukioineen ja puistoineen on rakennettu kansalaisia, siis meitä kaupunkilaisia varten.

Kokonaisuus onkin Rovaniemen oma hallinnon, kansalaisyhteiskunnan ja kulttuurin maamerkki, jollaisia vastaavat rakennukset ympäristöineen tapaavat kaupungeissa olla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.