Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tie­lii­ken­ne­lain uu­dis­tus tar­koit­taa kun­nil­le mit­ta­vaa lii­ken­ne­merk­ki­sa­vot­taa ja isoa laskua – Ro­va­nie­mel­lä pyö­rä­tei­den li­sä­kil­vi­tys maksaa jopa 300 000 euroa

Kaksisuuntainen liikenne pyörätiellä pitää lakiuudistuksen myötä osoittaa lisäkilvellä.

Kesäkuun alussa voimaan astuva tieliikennelain uudistus tuo mukanaan monia muutoksia. Yksi uudistuksista koskee pyöräteitä, sillä kaikki Suomen pyörätiet ovat jatkossa yksisuuntaisia, eli niillä saa ajaa vain toiseen suuntaan.

Kaksisuuntainen pyöräily on lakiuudistuksen jälkeen edelleen mahdollista, mutta pyörätietä osoittavan liikennemerkin yhteyteen täytyy asentaa lisäkilpi kaksisuuntaisen liikenteen osoittamiseksi.

Lakiuudistus tuo kunnille ison määrän asennettavia merkkejä, sillä Kuntaliiton mukaan yli 99 prosenttia Suomen pyöräteistä on nykyisin kaksisuuntaisia.

Rovaniemen kaupungininsinööri Olli Peuraniemen mukaan merkkejä pitää lisätä merkittävä määrä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.