kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Tesla avaa pi­ka­la­taus­ase­man Ro­va­nie­mel­le

Teslan uusia pikalatausasemia suunnitellaan Lapissa Rovaniemen ja Karesuvannon lisäksi myös Pelloon ja Kittilän Leville.
Teslan uusia pikalatausasemia suunnitellaan Lapissa Rovaniemen ja Karesuvannon lisäksi myös Pelloon ja Kittilän Leville.
Kuva: Tesla

Rovaniemellä otettiin tällä viikolla käyttöön neljä uutta Tesloille sopivaa V3-pikalaturia. Supercharger -pikalatausasema sijaitsee kauppakeskus Rinteenkulman parkkihallin alimmassa kerroksessa ja on avoinna ympäri vuorokauden.

Teslan Model 3 -autoon saa ladattua 275 kilometriä noin 15 minuutissa V3 -pikalatausasemalla. Uusilla V3-asemilla saa ladattua tunnissa 250 kilowattia, kun vanhoilla V2 -asemilla saa 150 kilowattia tunnissa. Koska sähköautojen kaukomatkojen suosio on kasvanut viime vuosina, Tesla on investoinut latausverkoston laajentamiseen. Suomessa on 13 pikalatausasemaa eri puolilla maata.