Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Ter­veys­ase­mal­le pääsi, jos osasi hypätä kyn­nyk­sen yli – Ro­va­nie­men es­teet­tö­myys­kä­ve­ly ei to­del­la­kaan ollut es­tee­tön

Kaupungin pitäisi olla esteetön, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Rovaniemellä kaupunkia testataan esteettömyyskävelyillä.

– Ei saa auttaa, Susanna Junttila pyytää.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on istahtanut pyörätuoliin Lappia-talon aulassa. Suunnitelmissa on kelata parin kilometrin matka keskustan tuntumassa ja tarkastella kaupungin esteettömyyttä.

Junttilalle tämä on haaste, mutta esimerkiksi oppaaksi lähtevälle Pertti Olloselle mitä tavallisinta arkea. Ollonen kertoo käyttäneensä pyörätuolia noin kolmekymmentä vuotta.

Kokemus myös näkyy. Invaovi olisi toisaalla, mutta koska Junttila ei sitä huomaa, hän suuntaa ulos suoraan edessään olevasta ovesta ulos. Raskas ovi painuu kiinni ennen kuin Junttila on saanut nytkytettyä pyörät kynnyksen yli.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.