Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Ter­vei­siä hal­li­tus­neu­vot­te­li­joil­le: luonnon mo­ni­muo­toi­suut­ta vah­vis­te­taan ra­ken­ta­mal­la Ke­mi­joen pa­toi­hin ohi­tus­uo­mat

Mielestäni kokoomuksen kysymyksissä muille puolueille kohtaan 17. oikea kymmenen pisteen vastaus on tällainen: luonnonmukaiset ohitusuomat Kemi-/Ounasjoen kaikkiin patoihin.

Siten voimme tavoitella Lapin osalta vesiluonnon monimuotoisuutta ja ennallistaa Kemijoen sivuhaaroineen EU:n luonnon biodiversiteettivaatimusten mukaisesti.

Kemijoen ympäristövirtaamasta 10 prosenttia vaelluskaloille, kuten ennen oli uitolla. Jokiyhtiön hävikki on ainoastaan 0–3 prosenttia koko liikevaihdosta (tieteellinen tutkimus Ruotsista, Uppsalan yliopisto).

Mankalaperiaatteella yhtiölle ei voi tulla voittoa eikä tappiota. Kaikki hyvä tai huono menee omistajille, Fortum, UPM, Helsingin Energia Helen.

Voittotulos Lapille. Uutta intoa kesämatkailuun. Vetovoimaa Lappiin!

Kemijokivartisten itsetunto kohoaa. Ihmisten muutto virtaa takaisin meille Lappiin.

Töitä ja toimeentuloa Luken tutkijoille ja biologeille, maisema-arkkitehdeille, maansiirtoliikkeille, insinööreille. Yleensäkin toivoa tulevaisuuteen kaikille, ja asiasta kiinnostuneille mielekästä tekemistä.

Kokoomus, me odotamme oikeita tekoja!