Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

"Tässä iässä ei voi kuulua kuin hyvää" – Alli Korva, 99, ja Kalle Su­ku­vaa­ra, 98, ovat Ylen te­le­vi­sio­sar­jan lap­pi­lai­sia tähtiä

Sadan vuoden sankareissa veteraanisukupolvi puhuu muusta kuin sodasta: esimerkiksi rakkaudesta ja ihmissuhteista. Lappilaiset sankarit jättivät rakkaudesta puhumisen muille.

– Sanotaan, että kun ihminen vanhenee, hän lakkaa leikkimästä. Mutta oikeasti se on näin: kun ihminen lakkaa leikkimästä hän vanhenee.

Näin kertoo rovaniemeläinen Alli Korva. Kotonaan asuva 99-vuotias on jälleen yhtä elämänkokemusta rikkaampi. Hän on yksi Ylen viisiosaisen televisiosarjan henkilöistä.

Ylellä nähtävässä Sadan vuoden sankarit -sarjassa nuorimmat haastateltavat ovat 95-vuotiaita, vanhimmat 104-vuotiaita. Sodan kokeneelta sukupolvelta kysellään tällä kertaa kaikesta muusta kuin sodasta. He jakavat elämänkokemustaan ja kertovat ajatuksiaan elämän suurista kysymyksistä kuten rakkaudesta, ihmissuhteista ja hyvästä elämästä.

Alli Korvan mielestä kysymykseen rakkaudesta oli vaikeaa löytää vastausta.

– Se on niin laaja kysymys, sillä rakkaudella on hyvin monta muotoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.