Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tar­vit­sem­me eri­lai­sia säh­kön­tuo­tan­to­muo­to­ja

Hannu Metso on nostanut mielipidekirjoituksissaan (LK 2.11. ja 14.11) esiin säätövoiman ja vetyinnovaatiot.

Vedylle on asetettu suuria odotuksia. Suunnitteilla on edulliseen tuulivoimaan perustuvaa puhtaan vedyn tuotantoa, vetyä hyödyntävää teollisuutta ja useita maita kattavia vedyn siirtoverkkoja. Pidämme peukkuja, että mahdollisimman moni hanke toteutuu.

Ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta on ratkaisevan tärkeää, että fossiilisiin polttoaineisiin perustuva energiankäyttö korvataan päästöttömillä energialähteillä. Yhtä tärkeää on varmistaa sähköjärjestelmän tasapaino ja kohtuuhintaisen sähkön saatavuus. Vesivoimalla on tässä keskeinen rooli, samoin kuin muilla nykyisillä ratkaisuilla eli ydinvoimalla, teollisuuden yhteistuotannolla ja pääosin Ruotsista saatavalla tuontisähköllä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.