Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tar­koi­tuk­sel­lis­ta har­haan­joh­ta­mis­ta

Keskustalainen pitkän linjan vaikuttaja kirjoitti (LK 21.11.) henkilöön kohdistuvan agressiivisen, sekavasisältöisen kirjoituksen, josta ei ota selvää Erkkikään. Tarkoituksellako? Olen täydentänyt Rovaniemen kaupunginhallituksen nimissä annettua blogia antamalla haastattelun (LK 13.11.), lisäksi kirjoitin Rovaniemen kylien kehittämissäätiön pääomittamisesta.

Siitä tosiasiasta ei päästä mihinkään, että ennen Rovaniemen kaupungin ja maalaiskunnan yhdistymistä maalaiskunta myi ison osan omaisuudesta ja varat säätiöitiin kylien kehittämissäätiön nimiin. Kaupungin omaisuus tuli yhteiseksi omaisuudeksi yhdistymisen myötä. Se oli satoja miljoonia, josta ei ole meteliä pidetty – sen sijaan maalaiskunnan säätiöimistä varoista senkin edestä tyyliin: ne on meidän rahoja, eivätkä ne kuulu kaupungille millään lailla vieläkään. Säätiön varojen hoidosta on annettu toinen toisistaan parempia versioita niiden tuottavuudesta.

Kaupunginhallitus/hallintoneuvosto nimeää säätiön hallituksen, hyväksyy toimintakertomukset, tilinpäätökset ja antaa vuosittain vastuuvapauden niin hallitukselle kuin säätiön asiamiehelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.