Kolumni: Eiköhän tämä taas tästä

Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set häi­rit­se­vät lii­ken­net­tä Ro­va­nie­mel­lä

Tilaajille

Tal­koi­lun uusi alue­val­taus – Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­hu­jen tekemät ko­ro­na­näyt­tei­den li­sä­kul­je­tuk­set ly­hen­tä­vät testien kä­sit­te­ly­ai­kaa 12 tuntia

Kuusamosta koronatestejä kuljetetaan paitsi NordLabin rutiinikuljetuksina, myös Pallo-Karhujen lentopallojaoston kyydissä. Lisäkuljetukset säästävät NordLabille noin puoli vuorokautta.

Kesä-elokuussa 21.8. mennessä koronatestejä on lähetetty Ouluun tutkittavaksi Kuusamosta 746, Taivalkoskelta 142 ja Pudasjärveltä 242 kappaletta.

Kun koronavirusepidemia alkoi ja rajoitukset haastoivat urheiluseurojen toimintaa ja budjettia, samaan aikaan Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä NordLabissa havaittiin tarve kuljettaa koronavirusnäytteitä riittävän usein analysoiviin laboratorioihin. Jalkapallojoukkue Kemi City FC:n taustalla toimiva Kemi Football Oy teki NordLabin kanssa sopimuksen koronanäytteiden kuljettamisesta. Nyt näytteet kulkevat Kemistä, Rovaniemeltä, Kuusamosta ja Kajaanista Ouluun urheiluseurojen voimin.