ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

"Syksyn nu­ha-ai­ka on haas­ta­va" – Poi­ka­jär­ven per­hees­sä Ro­va­nie­mel­lä on otettu viikon sisällä neljä ko­ro­na­tes­tiä, jotta kouluun ja töihin pääsisi ta­kai­sin

Lapsi tulee viedä koronatestiin lievissäkin hengitystieoireissa. Kouluun ja päiväkotiin voi palata, kun testi on negatiivinen.

Koronavirustestien tuloksissa kestää tällä hetkellä noin kolme päivää tai jopa enemmän. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on linjannut, että lievienkin hengitystieoireiden kohdalla lapsi tulee viedä koronavirustestiin.

Testiaikoja ei välttämättä saa edes kahden päivän päähän sairastumisesta, jolloin poissaoloaika koulusta tai päiväkodista voi venyä viikkoon.

Perhe ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) linjasi keskiviikkoiltana, että koronatestaamisen tarvetta ei tule kyseenalaistaa, vaan viiveet ratkaistaan testauskapasiteettia lisäämällä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.