ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suomen met­sä­teol­li­suu­den käyt­tä­mäs­tä puusta lähes kym­me­nen pro­sent­tia on tullut Ve­nä­jäl­tä – jat­kos­sa raa­ka-ai­ne on et­sit­tä­vä muualta

Pääkirjoitus // 21.3.2022

Suomalaisissa metsäyhtiöissä mietitään nyt sitä, miten Venäjältä tuotu puu voidaan korvata niin, ettei tuotanto vaarannu. Se tiedetään jo, että sekä hakkuita Suomessa että puun tuontia muualta – etupäässä Ruotsista ja Baltian maista – on lisättävä.

UPM:n ja Stora Enson käyttämästä puusta noin kymmenesosa on tullut Venäjältä. Metsä Groupilla venäläispuun osuus on ollut neljä prosenttia. Yhteensä Venäjältä on tuotu hieman alle kymmenen miljoonaa kuutiometriä puuta ja kaksi miljoonaa kuutiota haketta.

Uhkana on paitsi puun kallistuminen myös se, että Venäjän puun korvaaminen kotimaisella puulla nostaa hakkuumäärän tasolle, missä lähestytään kestävän puunkäytön rajaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.