Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Tilaajille

Suo­ma­lai­nen kulutti viime vuonna kes­ki­mää­rin 79 kiloa lihaa ja 62 kiloa he­del­miä – Luke jul­kai­si vuoden 2021 ra­vin­to­ta­seen en­nak­ko­tie­dot

Rukiin kulutus laski, viljojen kokonaiskulutus nousi. Juustoa suomalainen söi noin 25 kiloa.

Lihan kulutus on laskenut viime vuosina. Kuvituskuva.
Lihan kulutus on laskenut viime vuosina. Kuvituskuva.
Kuva: Tapio Maikkola

Luonnonvarakeskus (Luke) on julkaissut viime vuoden ravintotaseen ennakkotiedot, joilla mitataan suomalaisten ravinnon kulutusta.

Vuonna 2021 suomalaiset kuluttivat keskimäärin 84 kiloa viljaa, ja kokonaiskulutus on kasvanut viime vuosina. Kauraa kului 10,2 kiloa ja vehnää 45,4 kiloa. Ruista kului 14,2 kiloa, ohraa 0,9 ja riisiä 6,9 kiloa henkeä kohden.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi