Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suo­jel­laan Ou­nas­vaa­ran vanhat metsät

Ounasvaaralla kasvaa yhteensä 470 hehtaaria yli 100-vuotiasta metsää. Vanhat metsät ovat arvokkaita luonnon monimuotoisuuden kannalta.

Ounasvaaran lintuatlaksen mukaan Ounasvaaran alueella pesii noin 50 eri lintulajia. Erittäin uhanalaiset hömötiainen, viherpeippo ja tervapääsky pesivät näissä vanhoissa metsissä. Ounasvaaralla kasvaa myös monia rauhoitettuja kasveja. Suojelemalla Ounasvaaran vanhat metsät, suojellaan samalla uhanalaisia ja harvinaisia lajeja.

Vanhat metsät ovat myös ihmisen kannalta tärkeitä. Tutkimusten mukaan iäkkäimmät metsät ovat tehokkaimpia hyvinvoinnin edistäjiä. Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen on kunnan lakisääteinen tehtävä ja meillä on olemassa riittävästi tutkittua tietoa luontoympäristön vaikutuksista terveyden eri ulottuvuuksiin; fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvoinnin tilaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.