Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Stora Enson Veit­si­luo­don teh­taal­ta ir­ti­sa­no­tuil­le tukea uudesta Ir­ti­sa­no­mi­ses­ta sel­viy­ty­mi­seen -hank­kees­ta

Hankkeen tavoitteena on tukea tilanteessa, joka syntyi Stora Enson ilmoittaessa Kemin Veitsiluodon tehtaan sulkemisesta keväällä 2021. Hanke auttaa löytämään ratkaisuja ja tukea eteenpäin irtisanottuja ja heidän lähipiiriään yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaalta sekä alihankkijoilta irtisanotuille sekä heidän läheisilleen matalan kynnyksen yksilöllistä palveluohjausta, keskusteluapua sekä monenlaisia hyvinvointia tukevia ryhmäaktiviteetteja tarjoava Irtisanomisesta selviytymiseen -hanke on aloittanut toimintansa Kemissä, Keminmaassa ja Simossa.

Osana äkillisen rakennemuutoksen suunnitelmaa hankkeessa kehitetään toimintamallia vastaavien äkillisten muutostilanteiden varalle. Tässä hyödynnetään rakenteellisen sosiaalityön keinoja.

Hankkeessa työskentelee kolme hanketyöntekijää ja yksi hankesuunnittelija, joista kukin tuo hankkeeseen erilaista, toisiaan täydentävää osaamista.

Työttömien terveystarkastus –toimintamallia Kemissä mukana luomassa ollut terveydenhoitaja Tuija Teikarin vastuualueena hankkeessa on Kemin lisäksi Simo.

Viime vuodet Suomessa ja Ruotsissa lähiesihenkilön töitä tehneen sairaanhoitaja Anu Fiskin vastuualueena ovat Keminmaa ja Kemi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.