Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

STM:n ja THL:n eri­lai­set, osin ris­ti­rii­tai­set nä­ke­myk­set nel­jän­sien ko­ro­na­ro­kot­tei­den tar­peel­li­suu­des­ta he­rät­tä­vät häm­men­nys­tä ja na­ker­ta­vat luot­ta­mus­ta ter­veys­vi­ran­omai­siin

Pääkirjoitus // 27.10.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvovalta on ollut pandemian aikana useita kertoja koetuksella, ja nyt sitä koetellaan taas. Tuorein koettelemus tulee Lapista, missä maan pohjoisin sairaanhoitopiiri (LSHP) ilmoitti tiistaina suosittavansa koronarokotusten neljänsiä annoksia sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnalle.

Ilmoitus tuli THL:lle yllätyksenä, kuten sekin, että sosiaali- ja terveysministeriö (STM) oli näyttänyt vihreää valoa Lapin sooloilulle. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on jopa kiitellyt julkisesti Lapin toimintaa, jota hän pitää esimerkillisenä (HS 26.10.).

Merkille pantavaa on, että LSHP neuvotteli suosituksen antamisesta etukäteen Kiurun johtaman STM:n, muttei samalla hallinnonalalla toimivan THL:n kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.