Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län kun­nan­hal­li­tuk­sen erot­ta­mis­asia val­tuus­ton kä­si­tel­tä­väk­si

Kunnanhallitus ei noudattanut valtuuston poliittista ohjausta tuulivoima-asiassa. Kahdeksan valtuutettua esitti kunnanhallituksen luottamuksen mittaamista.

Sodankylän kunnanhallitus laittoi erottamisasiansa eteenpäin valtuuston käsiteltäväksi. Kunnanhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina kunnanjohtaja Kirsi Virtasen esityksen mukaisesti.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se asettaa keskuudestaan tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kunnanhallituksen erottamista koskevaa asiaa, valitsee valiokuntaan viidestä seitsemään varajäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet, ja nimeää valiokunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Taustalla eriävä näkemys Nuttiosta

Kahdeksan sodankyläläistä valtuutettua esitti tilapäisen valiokunnan asettamista kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanhallituksen luottamuksen mittaamiseksi ja mahdolliseksi erottamiseksi.

Erottamista vaativat valtuutetut Raimo Äärelä (vas.),

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita