Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

So­dan­ky­lä­läi­sen tilan naudat olivat vailla riit­tä­vää ruokaa ja hoitoa – Lapin kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si sakkoja eläin­suo­je­lu­ri­kok­ses­ta ja ym­pä­ris­tön tur­me­le­mi­ses­ta

Lapin käräjäoikeus on tuominnut 74-vuotiaan miehen ja 59-vuotiaan naisen eläinsuojelurikoksesta ja ympäristön turmelemisesta päiväsakkoihin.

Mies tuomittiin eläinsuojelurikoksesta ja ympäristön turmelemisesta 50 päiväsakkoon, yhteensä 1 600 euroa. Nainen tuomittiin samoista rikoksista 55 päiväsakkoon, yhteensä 330 euroa. Molemmat vastaajat kiistivät syytteet.

Sodankylässä sijaitsevalle tilalle vuosien 2016–2020 aikana tehdyissä tarkastuksissa kävi ilmi, että tilan naudat eivät olleet saaneet riittävästi ruokaa ja niiden hyvinvoinnin ja terveyden seuraaminen oli laiminlyöty. Sairaille ja loukkaantuneille eläimille ei myöskään ollut hankittu eläinlääkärin apua.

Eläimet olivat ulkona vuoden ympäri, eikä niillä ollut riittävää suojaa. Aitauksesta löytyi tarkastuksessa kaksi kuollutta lehmää, jotka olivat nääntyneet ravinnonpuutteessa ja kuolleet kylmyyteen. Tilalta löytyi tarkastuksissa myös kuolleita vasikoita.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi