Johtaminen: Pyykkö vai Ran­ta­pel­ko­nen – So­dan­ky­län kun­nan­joh­ta­ja va­li­taan illalla

Kolumni: Sai­raa­lan­nie­mi alkaa näyttää hyvältä – iloit­sen, jos nyt tyh­jil­lään ole­val­le alueel­le saadaan ihmisiä ja elämää

Mainos: Lapin Kansa Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Tilaajille

So­dan­ky­lä täyttyy taas elo­ku­va­väes­tä –  ko­ko­sim­me filk­ka­ri­kä­vi­jöi­den vinkit fes­ti­vaa­li­oh­jel­mis­ton run­sau­den­sar­ves­ta

Sodankylän elokuvajuhlat järjestetään kolmen vuoden jälkeen taas elävässä elämässä. Vinkeissä avataan viisivuorokautisen festivaaliohjelmiston runsaudensarvea elokuvataiteesta tieteeseen.

Khadar Ayderus Ahmedin ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö Guled ja Nasra (2021) sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla.
Khadar Ayderus Ahmedin ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö Guled ja Nasra (2021) sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla.
Kuva: Lasse Lecklin

Kotimaisten elokuvien eturivissä

”Sodankylä on elokuvafestivaali, jossa on aivan ainutlaatuisen lämmin ilmapiiri. On erityisen ihanaa katsoa elokuvia yhdessä muiden ihmisten kanssa isolta kankaalta!

Minun, samoin kuin varmaan monien muidenkin, on ollut vaikea totuttautua pitkän sulkuajan jälkeen siihen, että elokuvateattereissa voi taas käydä. Viimeisen vuoden aikana teattereihin on tullut useita upeita suomalaisia elokuvia, ja Sodankylä on loistava paikka nähdä ne kotimaiset elokuvat, jotka ovat mahdollisesti jääneet katsomatta. Itse odotan erityisesti, että näen Khadar Ayderus Ahmedin ylistetyn elokuvan Guled ja Nasra (2021).”