Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

So­dan­ky­lä päätti va­lit­taa Met­sä­hal­li­tuk­sen pää­tök­ses­tä ra­joit­taa met­säs­tys­tä osassa UK-puis­toa – valitus an­sait­see koko Lapin tuen

Pääkirjoitus // 14.2.2022

Sodankylä päätti valittaa Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen Lapin aluehallintoviraston (avi) päätöksestä, joka rajoittaa metsästystä Urho Kekkosen kansallispuistossa. Metsähallitus haki rajoituksia ja avi hyväksyi hakemuksen tammikuun lopussa. Rajoitusten on määrä astua voimaan heti ja olla voimassa viisi vuotta.

Taustalla vaikuttaa puiston Savukosken puolelle sijoittuvassa erämaassa lokakuussa 2020 tapahtunut traaginen onnettomuus, missä metsästäjä ampui vahingossa retkeilyreitillä ajelleen maastopyöräilijän. Tosin metsästyskieltoalue ei sijoitu sinne, vaan Saariselän matkailukeskuksen lähelle. Se on UK-puiston vilkkainta turistialuetta, josta vain osa on Sodankylän puolella.

Metsähallitus perustelee metsästyksen rajoittamista virkistys- ja luontomatkailualueen kasvaneilla käyttäjämäärillä ja heidän turvallisuudella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.