Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Sodan he­rät­tä­mät ky­sy­myk­set

Puolisoni rakastaa sotaelokuvia. Painotan sanaa “rakastaa”, sillä hän voisi katsoa niitä vaikka vuorokausia putkeen. Minä taas vihaan niitä. Kyse ei ole siitä, ettenkö kunnioittaisi oikeita henkilöitä, joihin elokuvien hahmot perustuvat ja heidän uhrauksiaan. Kyse on siitä, että ne ovat karua totta.

Katsoimme taannoin Länsirintamalla ei mitään uutta -elokuvan. Elokuvan nuori päähenkilö taistelee 1. maailmansodassa Saksan armeijassa menettäen ystävänsä yksi toisensa jälkeen. Elokuvan lopussa hänet ja muut jo kotiin paluuta odottavat sotilaat käsketään vielä viimeisen kerran hyökkäämään Ranskan joukkoja vastaan ennen rauhan astumista voimaan. Päähenkilö saa osuman ja tekee kuolemaa, kun joku sitten vihdoin alkaa julistamaan rauhaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.