Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Si­vul­li­set-pod­cas­tin toi­ses­sa jak­sos­sa poh­di­taan, miksi ei-lap­pi­lai­nen kir­jai­li­ja haluaa kir­joit­taa poh­joi­seen si­joit­tu­via ro­maa­ne­ja – Petra Rau­tiai­nen on kir­joit­ta­nut muun muassa Inarin sak­sa­lai­sis­ta van­ki­lei­reis­tä

-
Kuuntele
Sivulliset-podcast, osa 2/6, vieraana kirjailija Petra Rautiainen
Tekijä: Anna Ruohonen

Pohjois-Savosta kotoisin oleva kirjailija Petra Rautiainen kirjoittaa aiheista, joista on saatavilla vähän tai ei lainkaan historiallista tietoa. Miten hän sen tekee?

Rautiaisen esikoisteos Tuhkaan piirretty maa (Otava 2020) käsittelee saksalaisten vankileirejä Inarissa. Meren muisti (2022) sukeltaa öljynporauspropagandan ja mertensuojelun alkuaikoihin Norjan Ruijassa.

Sivulliset-kirjallisuuspodcastin toisessa jaksossa pohditaan myös, miksi ei-lappilainen kirjailija haluaa kirjoittaa pohjoiseen sijoittuvia romaaneja?

”Yhtenä päähenkilönä on prostituoitu ja toisena rotuhygieenikko. Oikeastaan kummastakin on tosi vaikea löytää tietoa, mutta eritoten prostituutiosta. Tuntuu, ettei Suomessa ole ollutkaan prostituutiota.”
Petra Rautiainen
Petra Rautiainen.
Petra Rautiainen.
Kuva: Jonne Räsänen/Otava
Podcastin musiikki: Shelter/Harri Kuusijärvi.
Podcastin tekemisen on mahdollistanut Taiteen edistämiskeskus.

Lue lisää: Rovaniemeläisen Anna Ruohosen podcastissa keskustellaan pohjoisen kirjallisuudesta – Lapin Kansa tarjoaa jaksot maksutta kaikkien kuunneltaviksi

Edelliset jaksot

Jakso 1: Pel­ko­sen­nie­me­läi­nen Juhani Karila kir­joit­ti ylis­te­tyn ka­la­ju­tun