Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Sii­das­sa 27 000 kävijää viime vuonna – suurin osa ko­ti­mai­sia mat­kai­li­joi­ta

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin Luontokeskus Siidassa kävi vuonna 2021 yhteensä 27 400 näyttelyvierasta.

Kävijöiden määrä tippui vuoteen 2020 verrattuna 30 prosenttia ja vuoteen 2019 verrattuna peräti 57 prosenttia. Tiedotteen mukaan koronatilanne on vaikuttanut näyttelykävijöiden määrään.

Koronatilanteen takia Siida on ollut kiinni esimerkiksi koko viime toukokuun ja kuluvan talven aukioloaika on ollut lyhyempi kuin aiempina vuosina.

Vilkkainta on ollut aiempien vuosien tapaan kesäaikaan. Eniten näyttelykävijöitä oli heinäkuussa. Viime vuonna näyttelyasiakkaista 75 prosenttia oli suomalaisia, kun pandemiaa edeltävänä vuonna 2019 suomalaisia oli vain 39 prosenttia. Ulkomaalaisista isoin kansallisuusryhmä on saksalaiset, joita vierailee Inarissa erityisesti kesäkuukausina.

Selkeä trendi ryhmämatkailun vaihtumisesta yksilö- ja perhematkailuun on huomattavissa, kun vertaillaan erilaisten lipputyyppien myyntilukuja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.