Onnettomuus: SVT: Kii­ru­nas­sa ka­don­nut moot­to­ri­kelk­kai­li­ja löytyi kuol­lee­na

Pääkirjoitus: Kemin kohtalo osoit­taa, että kuntien ra­hoi­tus­poh­ja ri­kot­tiin sote-uu­dis­tuk­ses­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Sal­las­sa val­mis­tau­du­taan su­per­vii­kon­lop­puun, kun Ra­ja­jää­kä­ri­komp­pa­nian ja Jää­kä­ri­pri­kaa­tin alok­kaat van­no­vat so­ti­las­va­lan­sa – "Lauan­tai on var­mas­ti kii­rei­nen päivä meille kai­kil­le"

Sallassa valmistaudutaan loppuviikon valatilaisuuksiin, sillä perjantaina vannovat sotilasvalansa Lapin rajavartioston Rajajääkärikomppanian ja lauantaina Jääkäriprikaatin alokkaat.

– Kunnassa olemme hyvin myötämielisiä näille ja on pidetty yhteispalavereja. Tahtotila on, että kaikki menee hyvin ja järjestelyt toimivat, toteaa Sallan tekninen johtaja Olli Aatsinki.

Järjestäjätahot hoitavat liikenteenohjauksen, yleisökuljetukset ja muonituksen, mutta kunnassa on Aatsingin mukaan varauduttu jopa 5 000:een kävijään ja laitettu paikkoja kuntoon.

– Urheilukentälle on esimerkiksi rakennettu luiskaa vessoille ja kohennettu muutenkin ympäristöä. Toivon, että autot parkkeerataan sovituille alueille, jotta ongelmia ei syntyisi.

Sallan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtaja Tiina Kallio (vas.) ja museoamanuenssi Anniina Luostarinen uskovat, että Itä-Lapin sotahistoria kiinnostaa valatilaisuuksien yleisöä.
Sallan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtaja Tiina Kallio (vas.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.