Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Sai­raa­loi­den työn­ja­ko syy­niin, vuok­ra­työ­voi­mas­ta eroon, lä­hi­pal­ve­luis­ta ei luovuta – ky­syim­me Lapin alue­hal­li­tuk­sen jä­se­nil­tä, miten he pa­ni­si­vat hy­vin­voin­ti­alueen ta­lout­ta kuntoon

Lapin hyvinvointialueen ensimmäisestä toimintavuodesta on tulossa pahasti alijäämäinen. Aluehallitus on jo päättänyt leikata kustannuksia 45 miljoonalla eurolla vuodessa. Miten tämä temppu tehdään?

-
Kuva: Miila Kankaanranta

Lapin hyvinvointialueen talousvaikeudet eivät johda terveyskeskusten sulkemiseen tai henkilöstön irtisanomisiin. Sen sijaan kahden sairaalan välinen työnjako joutuu tarkkaan syyniin, ja kaikissa sote-palveluissa otetaan käyttöön niin sanottu juustohöylä.

Näin voidaan tiivistää Lapin aluehallituksen jäsenten näkemys siitä, miten hyvinvointialueen heikkoa taloustilannetta pitää lähteä korjaamaan. Hyvinvointialueen kuluvan vuoden alijäämäennuste on noin 60 miljoonaa euroa, ja aluehallitus on asettanut tavoitteeksi pienentää kustannuksia pysyvästi 45 miljoonalla eurolla vuodessa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi