Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ruotsin hoi­ta­jil­le mak­se­taan krii­si­ti­las­sa lisää – Norr­bot­te­nin ko­ro­na­po­ti­lai­den määrä ei laske, vaan paine kasvaa en­ti­ses­tään: liki 1100 uutta tar­tun­taa

Kriisitilaan tarkoitettu sopimus on voimassa neljä viikkoa kerrallaan. Norrbottenissa koronatilanne on vaikea, eikä valoa ole vielä näkyvissä.

Region Norrbotten otti perjantaina käyttöön kriisitilan työehtosopimuksen hoitohenkilökunnalle. Käytännössä Sunderbyn, Jällivaaran ja Piitimen sairaaloissa koronapotilaita hoitavat terveydenalan ammattilaiset voivat tehdä kuusipäiväistä työviikkoa ja heille maksetaan isompaa palkkaa.

Ruotsissa vastaavan kriisitilan sopimuksen on ennen Pohjois-Ruotsia ottanut käyttöön viisi maakuntaan.

– Kriisitilanne ei tullut yllätyksenä, vaan hoitohenkilökunta esitti jo viime keväänä tätä järjestelyä, kun koronapotilaiden määrä oli suurimmillaan. Nyt sama tilanne on jatkunut koko alkuvuoden, eli hoitajien poikkeussopimuksen hyödyntäminen oli odotettavissa, sanoo Vårdförbundetin Norrbottenin puheenjohtaja Camilla Eriksson Sundberg.

" Ihmisten henki on tärkein hoitohenkilökunnalle, mutta kyse on mihin hintaan työntekijöitä voidaan määrätä kulkemaan satojen kilometrejä töissä."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.